dilluns, 23 de novembre del 2015

Ciberassetjament


El ciberassetjament és l'ús d'informació electrònica i mitjans de comunicació tals com correu electronic, xarxes socials, blogs, missatgeria instantània, missatges de text, tèlefons mòbils i llocs web per assatjar un individu o grup, mitjançant atacs personals o altres mitjans. El ciberassetjament, és voluntari i implica un dany recurrent, a més, pretén causar angoixa emocional i preocupació. Aquesta agressió pot ser tan simple com continuar enviant missatges a algú que ha dit que no vol estar en contacte amb el remitent. L'assatjament cibernèticc pot també inlcoure amenaces i connotacions sexuals.

Hi ha diferents tipus de ciberassetjament:
  1. Ciberassetjament: Assetjament entre adults. La víctima i el perseguidor són adults.
  2. Ciberassetjament sexual: Assetjament entre adults amb finalitat sexual.
  3. Grooming: Assetjament de pedòfils a menors.
  4. Ciberassetjament escolar: Assetjament entre menors. 

A més dels tipus de ciberassetjament, trobem diferents àmbits, com per exemple: l'assetjament psicològic, l'stalking, l'assetjament escolar, l'assetjament laboral, l'assetjament sexual, l'assetjament immobiliari i l'assetjament familiar. 

Per aturar aquestes actuacions, primer de tot cal esbrinar qui o quines son les persones que inicien l'assetjament. L'assetjador ha de demanar disculpes a l'agredit fins a l'aplicació de mesures sancionades i les actuacions concretes de reparació. En aquest cas, si es produís en una escol, la direcció del centre ha de comunicar al ministeri fiscal qualsevol fet que pugui ser constitutiu de delicte. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada